неділю, 1 вересня 2013 р.

Бібліотеки, готові до позичання школярам легального контенту?

З 1 вересня! З новим навчальним роком! Поїхали! А Ви знаєте, що зовсім скоро - до 2015 році всі школи Українфи будуть забезпечені доступом до широкосмугового інтернету в рамках реалізації національного проекту "Відкритий світ": "Янукович обіцяє до виборів інтернет і планшети в усі школи", повідомила нині УП. Це, звичайно ж, гарна новина. От тільки чи підтягнуться національні чи комерційні проекти-провайдери легального (не піратського!) контенту: підручників, книг, аудіо і т.д. Щось не спостерігається сплеску активності серед видавців... Поки лише продавці андроїдів-планшетів гарячково, мабуть, переосмислюють як перемогти у тендері нові стратегії продажу... "І Україна опиниться серед тих країн, які сьогодні йдуть попереду", - сказав Янукович.":-) Отак раптом?
Риторичне питання: бібліотеки, готові до позичання школярам легального контенту?


6 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Є безкоштовні е-бібліотеки - Європіана, Світова Цифрова Бібліотека та ін. - дозвольте читачам (прорекламуйте) звідти завантажувати. З легального україномовного контенту - домовляйтесь про ліцензії з http://store.obreey.com/ukr
      Ну, і Кассіопея пропонує бібліотекам пільгові умови...

      Видалити
  2. Дякую, але малувато для нас цікавого(а саме - БЕЗКОШТОВНИХ СУЧАСНИХ підручників для внз та монографій). Ми шукаємо такі книги постійно, але чи всі воні легальні?.. От якби створити при МОНУ електронну бібліотеку "грифованих" підручників (хоча б) з наданням безкоштовного доступу для внз. А може навіть платного, але наказом МОНУ, щоб ректори не могли оминути цю "пропозицію". Та й міністерство заробило б)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ЦУЛ пробували? Поки - єдиний легальний провайдер україномовних е-підручників... І не дуже дорого.

      Видалити
  3. Нам не передплатили. 30 тис.-сьогодні це дорого не тільки для нас-для більшості,інакше партнерів у ЦУЛа онлайн було б більше за 16. Скількі бібліотек вишів в Україні?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Торгуйтесь, вони йдуть на знижки (по секрету, відповім про вартість...)

      Видалити