пʼятницю, 20 вересня 2013 р.

Електронні книжки - вже в дитячих бібліотеках Києва!

Гостьовий пост від колег:


  2012 році Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка для дітей м.Києва взяла участь у проекті «Впровадження електронної книги у публічні бібліотеки м.Києва». В межах втіленя проекту у життя, було закуплено 17 електронних пристріїв  для читання, 12 з яких-чорно-білі, 5-кольорові. Кольорові пристрії зайняли гідне місце поряд з ПК Інтернет-класу бібліотеки.
Впровадження проекту, окрім придбання пристріїв, включало в себе налагодження системи користування, захисту та обліку задіяного контенту в процесі користування електронними читанками та придбання легального електронного контенту.
Підрядна організація, яка взяла на себе функції системного інтегратора у впровадженні проекту, не тільки створила  програмний продукт, завдяки якому пристрії надійно захищені від виносу за межі відділів системою безпеки с використанням технології Bluetooth, але й забезпечила надання доступу до мережі Інтернет на всіх відділах обслуговування Бібліотекки шляхом використання Wi-Fi. Крім того, компанія легального електронного контенту «Обрий Стор» здійснила підключення електронних пристріїв для читання до електронного контенту, який вона розповсюджує, згідно наданими ліцензіями та сертифікатами.
Таким чином, стало можливим не тільки надавати читачам можливість скористатись пристроєм для читання з вільним доступом до Інтернет, але й підключитись до власних баз Інтранет-ресурсів, які створені з новінок електронного книжкового світу, аудіолітератури та періодіки, які, на жаль, наша Бібліотека не має можливост мати в своїх книжкових фондах внаслідок недостатнього фінансування на поповнення фондів".
Спасибі за досвід, колеги, і особлива подяка Вашій директорці Вікторії Олександрівні Копанєвій! Успіхів! 

Немає коментарів:

Дописати коментар