неділю, 13 січня 2013 р.

QR-код на обкладинці книжки і бібліотека виходить "в люди"


Вчора фейсбучні друзі гуртом допомогли знайти цікаву інформацію, достойну розповсюдження і можливого повторення! Правда ж в такому метро приємніше-затишніше? Але книги тут - не просто декорація. 
  Бо на кожній книжечці QR-код. Обираєш книгу з картинок на стіні, скануєш QR-код і завантажуєш книгу собі на смартофон: ЧИТАЙ чи СЛУХАЙ!
Насправді, ця шикарна ідея належить не бібліотекам: агенції McCann Ericsson Romania, мобільному оператору Vodafone спільно з видавництвом Humanitas. Ясно, не у нас: Румунія, Бухарест. Ясно, що не на завжди: лише з серпня по жовтень 2012. Прикро, що лише уривки, а не повні тексти книг (але, респект видавництву, гарний маркетинговий хід!). І всього 49 книг для читання та 10 для прослуховування. 
Чому б бібліотекам не розміщувати в публічних місцях, в т.ч. й транспорті, хоча б постери-плакати з рекламою бібліотеки та книжок? Пан Бібліотекар пропонує навіть готові рішення
Або сервісів чи заходів Бібліотеки? ("Вечір з Аль Пачіно в ... Бібліотеці" (і код, що веде на інформацію про перегляд фільму в бібліотеці) і т.п. 
 Про використання кодів в бібліотеках - також тут 

8 коментарів:

  1. "нформацію про перегляд фільму в бібліотеці" - як кажуть дописувачі в блозі "Творчість та інновації", по таке нетреба, бо невідомо ци це законно.

    ВідповістиВидалити
  2. Читайте інструкцію! Уважно читаємо умови ліцензійних угод, коли купуємо фільми. Чи купуємо ліцензійні диски, де не вказано, що "тільки для домашнього перегляду". Треба, але легально, це правда!

    ВідповістиВидалити
  3. Здійснили пошук у читальному залі "дивитись онлайн" і піди доведи, що це незаконно! Чи перегляд сайтів також нелегальний?

    ВідповістиВидалити
  4. @pan.bibliotekar - так і робимо! - http://library.mk.ua/filini.php

    ВідповістиВидалити
  5. І нівать "вещьдокі" - http://library.mk.ua/images/news/2011/10/filini-02-big.jpg

    Але це не вихід.

    А щодо ліцензій, їх статус чітко не визначений в нашому законодавстві.

    ВідповістиВидалити
  6. Будемо сподіватися, цей допис прочитають апліканти теперішнього грантового конкурсу Моста "Маркетинг і реклама в бібліотеках". Бо гріх пропустити таку нагоду прорекламувати бібліотеку в транспорті, а тим більше - в метро.

    ВідповістиВидалити