середу, 16 січня 2013 р.

Самвидав в цифрову епоху: видавництва, до побачення!

У британському списку «Amazon Top-100» найкращих книжок року 15 найменувань належить авторству самвидавних літераторів, які опублікували свої твори, відмовившись від послуг традиційних видавців (або не отримавши від них належної уваги), вдавшись до допомоги платформи самопублікації Kindle Direct Publishing. - пише Літакцент. Це дуже хороший показник для недавно початої експансії письменників, що публікуються самі. З початку роботи Kindle Direct Publishing у 61 автора, які користуються послугами сервісу, було продано понад 50 000 прим. книжок. 12 авторі продали понад 100 000 прим.  З непоганим прибутком: 50 авторівзаробили за рік понад 50 000 фунтів стерлінгів, а 11 з них заробили понад 100 000. Платформа самопублікації теж незле заробила, адже залишає собі 30% з кожної проданої книги. 
У нас, як я розумію, платформа для самопублікації з мождивістю продажу поки лише на Кассіопеї. А взагалі, видавці, час замислитися, чим будете заробляти ще років за 5 -10? І, ах, облиште про "нередаговані, невичитані, непоформатовані тексти". Було б кому читати... 

2 коментарі:

  1. Закликати вітчизняних видавців (більшість) замислитись про подібні речі, це так ніби переконувати продавців риби на базарі вчитись зважати на індекс Доу-Джонса.

    ВідповістиВидалити
  2. Ну, най тоді продають рибу. Автори йдуть в Мережу самостійно, це ж ясно.

    ВідповістиВидалити