вівторок, 5 червня 2012 р.

#Crimea2012 : день перший

Необачно пообіцяла дописувати вам, шановні, а часу на писання тут не дуже. Тому поки телеграфним твіттерівським стилем,
Тож: 4 червня 19-а  Міжнародна Конференція "Крим 2012: Бібліотеки та інформаційні ресурси у сучасному світі науки, культури, освіти і бізнесу” – найважливіший світовий професійнтй форум для бібліотекарів та видавців, дослідників та викладачів, музейних та архівних працівників, представників бізнесу, права, закладів науки, культури та освіти ВІДКРИЛАСЬ!!! Гіп-гіп Урра! Респект невтомному Голові Оргкомітету проф.Я.Л.Шрайбергу!   


Відкриття зранку вітав "надежды маленький оркестрик"!
А ввечері ось така театральна імпреза, я б сказала "Олександр Перший і всі-всі".

Ну, а найцікавіше за сьогодні в професійній програмі, безумовно, головна доповідь Я.Шрайберга. Нема сенсу переказувати все, сподіваюсь, скоро виставлять у відкритому доступі (тим більше що Кримську декларацію Відкритого Доступу ми таки пустили в світ сьогодні!). Загальні враження: як завжди ретельно простежені тренди й наріжні камені сьогодення бібліотечно-інформаційного: авторське право, електронні книжки і е-читання, молодіжна цифрова культура, мобільні бібліотеки, нові сервіси, роль бібліотекаря...В цілому: формування майбутніх бібліотечно-інформаціних інфраструктур для людей, які народились в цифрову епоху.  І все з цифрами і цікавими прикладами, перемежоване численними цитатами (Бредбері, Борхеса, Брюсова, Боярського, М.Фрая, В.Вишневського і т.д.: "Є злочини гірші , ніж спалювати книжки: не читати їх","Стройные ряды стеллажей с книгами  — самая умиротворяющая разновидность бесконечности" etc. )та  уривками з фільмів-аніме й  іншими "шутками-прибаутками" . Ну, не обійшлось й без  його власних вже "нєтлєнок", на кшталт "Якщо у нас така благородна професія, і як казав Борхес "Бібліотека - це рай", то там ми з вами всі і зустрінемось...":-) І поетичне: "Світ на краю цифрового провалля", або футуристичне "Якщо бібліотекам лишити тільки гуманістичну місію (тобто не бігти за паровозом інформатизації), то вони швидко опиняться за межою інформаційного суспільства. От хай там собі гуманізують..."  
А ще сьогодні відкрилась виставка. А ще почали працювати цікаві секції, а ще... Але про це вже як мінімум  завтра. Спатоньки. Добраніч! 


Немає коментарів:

Дописати коментар