вівторок, 19 серпня 2014 р.

Цими днями в Ліоні


Для тих, хто слідкує за новинами з Ліону, де нині (з 16 до 22 серпня) відбувається чергова  Щорічна Конференція ІФЛА (#wlic2014): а знаєте, що можна не тільки позаздрити світлинам щасливців-учасників чи їхнім коротеньким твітам, а й погортати щоденний бюлетень, а ще краще переглянути вже понад 140 повноцінних доповідей з конференції на Бібліотеці ІФЛА?  Почитати Ліонську  Декларацію, яка закликає країни-члени ООН до забезпечення кожному громадянину доступу до інформації, розуміння її, право на її використання та поширення. (УБА приєдналась до декларації, про що заявила на своєму сайті вчора). 
Ну, а з програми - з україноорієнтованих доповідей негусто, хоча цьогоріч ми могли б поповнити, на жаль, кейс "Бібліотеки в умовах війни":-(   Але, поза тим, нам же цікаві важливі тенденції в галузі в цілому? Ну, от, наприклад, як бібліотеці працювати з  LGBT-громадою...   І не тільки. Зазирайте, читайте!
 Для довідки:  IFLA - незалежна, неурядова, неприбуткова професійна організація, яка об'єднує  понад 1400 членів з понад 150 країн світу. Українська бібліотечна асоціація є членом ІФЛА.  

Немає коментарів:

Дописати коментар