неділю, 29 грудня 2013 р.

Архіви світу - у відкритому доступі...

Інститут медієвістики Університету Фрібурга (Швейцарія) за підтримки Фундації Ендрю Меллона (Нью-Йорк, США) з 2007 року реалізує проект “E-codices. Virtual Manuscript Library of Switzerland” (Віртуальна бібліотека рукописів Швейцарії). Дослідники планують оцифрувати всі збережені стародавні манускрипти зі швейцарської історії і оприлюднити їх на спеціальному сайті у вільному безкоштовному доступі.  Супровідні тексти подаються англійською, німецькою, французькою та італійською мовами. Збірка нині містить 1054 одиниці, і планує поповнюватися....
Активні в оцифруванні архівів і наші  північні сусіди: "Російський державний архів давніх актів розпочав оцифровувати і викладати в Інтернет свої раритетні фонди. Першою ластівкою стала колекція найдавніших документів з фонду 135 “Государственное древлехранилище хартий и рукописей”,  Серед останніх немало з нашої історії... У листопаді 2013-го року у мережі з’явився офіційний сайт Російського державного військово-історичного архіву, і тут теж з нашої історії можна знайти.
Звідси 
Натомість, щось не густо електронних архівів й відповідних програм у нас самих. Чому?  Але певно ні в кого з архівів світу нема такого у посадових обовязках, а в наших є:-) 

Немає коментарів:

Дописати коментар