середу, 16 жовтня 2013 р.

"Хто там крокує правою?" (знову про оцифрування)

 «Творча спадщина Лесі Українки», — працівники бібліотеки власними силами почали оцифровувати повне зібрання творів Лесі Українки у 12-ти томах. Не маючи спеціальної техніки, передруковували її твори вручну. І коли вже дійшли до 8-го тому, виявилося, що в мережі Інтернет з’явився веб-проект “Енциклопедія життя і творчости Лесі Українки”, автором якого є Микола Жарких. Решту томів ми запозичили з його веб-проекту" (з  нинішнього інтерв'ю  з Ольгою  Романюк).
А скільки нас, колеги, по всій країні:  в один і той же час оцифровуємо-скануємо-фотографуємо одне й те ж з наших фондів? І часто неякісно (бо нема техніки-знань-вмінь). І де викладаємо? І з якими мета-даними? А хоча б протокол про наміри - хто що збирається сканувати? І хоч якась видимість координації? Га?

2 коментарі:

  1. Видимість координації часто закінчується нарадами-засіданнями з призначення відповідальних, головуючих, контролюючих... так що до реального оцифрування справа ніколи не доходить. Потрібно відразу простенький примітивний сайтик робити а-ля тут планую викласти надцять томів такого... всі хто хоче - допомагайте чим зможете!, можливо так буде швидше.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "простенький примітивний сайтик робити" - де? Можу зробити, та й Ви можете, чи хто-інде. Але де гарантія, що колеги викладатимуть свої "плани-мрії"?

      Видалити