четвер, 8 серпня 2013 р.

"Тисяча і одна картка": подарунок від ЕЛАУ

"Тисяча і одна ніч картка": таку акцію для бібліотек України оголосила компанія ЕЛАУ.: 
"Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, ЕЛАУ пропонує спільно наповнити ваш електронний каталог новими записами за допомогою технології ретроконверсії".  
Кому треба короткі біб.записи у форматі UniMarc або XML - надішліть (чи привезіть) 1001 картку Вашого старенького каталогу, до якого не доходять руки технології , і отримаєте електронною поштою файлик із записами. Ваша справа як його потім імпортувати у Ваш електронний каталог (якщо він у вас, звісно є). 

А ми тут про  каталог 2.0,повнотекстовий пошук,  авторитетні файли,  RDA і всілякі інші панські витребеньки... Нам ще в країні "фотографувать-не перефотографувать" каталожні карточки, і любовно " максимально представити в мережі інформацію за всіма типами каталогів (у т.ч. алфавітним, тематичним, географічним тощо)". Ну як сучасному користувачеві без нашого алфавітного каталогу:-)
А ЕЛАУ - допоможе!  

Фото запозичене звідси 

  

2 коментарі:

  1. Це їхній бізнес. А принагідно - соціальні (піарні) проекти (імідж-каталог для Історички, Віртуальний Шевченко і т.д). Принагідно - й акція до Дня б-к, час і дедлайни оголошені вдало, щоб не очікувати мільйонних карткововливань. Тож всім буде добре: і кампанії, і партнерам, і тим,хто встиг:-) І тим, кому це непотрібно:-)

    ВідповістиВидалити