суботу, 2 лютого 2013 р.

Мисливці за бібліотечними привидами

Такий собі нехитрий спосіб привернення уваги до бібліотеки  придумали наші заокеанські колеги: ставимо кілька вебкамер в сховищах - інших закутках, креативимо легенду про бібліотечного привида, і насолоджуйтесь: статистика відвідування сайту і середній час відвідування сайту неймовірно зростає. Всім на заздрість, собі на користь. І без ніяких турбот про ресурси-сервіси!
Ну ось, зазирніть, хоча б сюди.
Бібліотека  Willard в штаті Індіана - одна з найстаріших публічних бібліотек, розміщена в старовинному готичному будиночку вікторіанської доби. Кілька веб-камер (ну, наче здатних "піймати" зображення привида:-), сторіночка тексту, і сотні тисяч охочих побачити Леді-в-Сірому.... 
Ще в одній арканзаській бібліотеці пішли ще далі: тут можна озброївшись різними дівайсами, провести ніч в бібліотеці, і як пощастить, вполювати цього привида.В Bridgeport Public Library милий привид з ніком Лола, що мешкає на 7 поверсі сховища, любязно допомагає шукати -розставляти  книжки:-) 
Приклади 10 американських кращих ідей "Бібліотечні Привиди" тут.
А що роблять привиди у Вашій бібліотеці?  


 

4 коментарі:

  1. Привид у київській публічній )) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iDjwxpjSSow

    ВідповістиВидалити
  2. А як вам такий спосіб привернути увагу до бібліотеки http://www.guardian.co.uk/books/2013/jan/18/library-pole-dancing-midlothian-class ?

    ВідповістиВидалити
  3. :-) Ще "непогано" - booky table tennis:книжки замість ракеток:-)

    ВідповістиВидалити
  4. В Могилянській бібліотеці колись "жив" привід. Справді-справді. Принаймні, студенти обговорювали на своєму форумі - http://bon.net.ua/index.php?showtopic=25097&st=340&p=681750&

    ВідповістиВидалити