понеділок, 30 липня 2012 р.

Задача-2

Спекотні літні дні підкидають ось такі задачки. Допоможете?

"Вчитися ніколи не пізно, але інколи марно"

Дано:  Бібліотекар 2 кат., середнього віку, добросовісний, але  без жодних кар'єрних амбіцій, вирішує отримати вищу освіту.  Щоб стати зрештою бібліотекарем 1 кат. Або до пенсії навіть провідним:-). Звичайно ж, освіту заочну, бо сім"я-вік і т.п. 

Бюджетних місць на заочному відділенні бібліотечних студій КНУКіМ лише ...5, і вони давно вже... Пропонують контракт.  Всього 6000 грн. за рік. За 4 роки відповідно 24000 грн. 
Бібліотекар 1 кат. має оклад 1387 грн. 
Бібліотекар 2 кат. 1307 грн.
Питання: Скільки років потрібно буде відпрацювати бібліотекарю, щоб покрити витрати на власну вищу освіту?
Питання риторичні: 1. Хто приходить працювати на таку зарплату 2. Чому галузь замовляє лише 5 бюджетних місць в столичному провідному виші? 3. Для чого взагалі вища освіта в галузі?  і чому вона "вартує" лише 81 грн. різниці?
 

 

5 коментарів:

  1. Це питання я задав собі, коли запропонували магістратуру за 10.000 грн. Спитав, а які переваги? Відповідь - няких, навіть не 81 грн різниці.
    Питанно, навіщо платити більше?

    ВідповістиВидалити
  2. Насправді, освіта на посаду мало впливає. Якщо відмову підвищення мотивують освітою, стажем, неініціативністю, родовими прокляттями... то й після закінчення внз шанси на кар'єрний ріст такі ж.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну, як же не впливає, цілий перелік посад, де без вищої освіти аж ніяк. І в нашій галузі так само, але ж дійсно яка мотивація?

      Видалити
    2. Не конче бібосвіта (якось згадували) + згідно вступу до довідника 81 можна і без.

      Видалити
  3. Цю задачу (нерівність) мало б розв'язати Мінкультури з Мiнекономiкою. Але з математикою вони не дружать ((

    ВідповістиВидалити