четвер, 19 січня 2012 р.

Секрети успіху з 7-00 до 23-00

"Бібліотека університету сьогодні ‑ це насамперед повна автоматизація усіх технологічних процесів в її підрозділах, що означає якість обслуговування користувачів; збалансовані і якісні фонди; повноцінна електронна бібліотека; комфортні умови для роботи студентів і викладачів в електронних і звичайних читальних залах; наявність різноманітних інформаційних ресурсів і сервісів", - вважають у Полтавському університеті споживчої кооперації України (а нині - економіки й торгівлі).
А Ви теж вважаєте, що "повна автоматизація" = якість обслуговування?

А може й так, і тоді зазирнувши на сайт цієї бібліотеки : "Доступ до електронного каталогу здійснюється з 7-00 до 23-00".-маю сумніви... І ще й такі: чому сам каталог  (і це в славній Полтаві!!!) "розмовляє" до користувачів  мовою сусідньої держави..


4 коментарі:

  1. Сподіваюсь колегі не образяться. Хоча сам іноді думаю коли зміню інтерфейс, вже і переклад є, а все лінощі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сподіваюсь, не образяться. Справді (за відгуками, сама не була) - достойна бібліотека, але ж межі вдосконаленню нема? І поради - щирі: каталог 24 години на добу, і державною мовою. Хіба це не стандарт?
      А лінь треба побороти! Бо ж "в мире ленивых гениев, поднимется любая трудолюбивая посредственность":-)

      Видалити
  2. Это на сайтах такие чудеса автоматизации: каталог с 7 до 23. А непосредственно в библиотеках настоящие шедевры изобретательности. В библиотеке университета Ярослава Мудрого (Харьков), автоматизированное обслуживание выглядит так: на книги наклеены штрих коды и их ручкой записывают в бумажный формуляр читателя. При этом читатели, видя манипуляции со штрих кодом, твердо уверены что это и есть библиотечная автоматизация. Ось вам і якість обслуговування користувачів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Треба запатентувати:-) Але гарно сміється той, хто...В цей час їм будують 10-поверхову бібліотеку -http://dozor.kharkov.ua/main/kh/1100952.html

      Видалити