вівторок, 24 квітня 2012 р.

"Человековоспрінімаемоє чи машіновоспрінімаемоє"в документознавстві

Добре, що Google Translate допомагає нам жити й працювати, знайомитися з текстами різними мовами світу. А от використовувати ці тексти без редагування Н-Е  М-О-Ж-Н-А. Але, як в давній приказці: що, куме, не кажіть, а... І от трапляються такі шедеври:
 "У класифікації, запропонованої Г.М. Швецової-Горілка.." (ну хоча б перевірити прізвище відомої дослідниці можна було, якщо не взяти в руки хоч один її підручник ???) " з позицій книгознавства документи поділяються на види залежно від:
 1. матеріалу  носія інформації (паперовий, прозоро-плівковий, магнітоленточний, пластинковий);
2. форми носія інформації (стрічковий, картковий, листової, блочний, майданний);
3. за способом запису (ручний, механічний, автоматичний);
4. по призначеного для сприйняття (человековоспрінімаемий, машіновоспрінімаемий, машиночитаних);
5. по каналу сприйняття людиною (візуальний, аудіальний, тактильний, аудіовізуальний, недоступний людському сприйняттю);
6. за способом розшифровки інформації людиною (читається, що розглядається, слухаємо, розрахований на комплексне сприйняття);
...9. за належністю знаків запису до певних знакових систем (писемний, ізографіческій, картографічний, нотний, технічно кодований).

Джерело: "ТИПИ І ВИДИ ДОКУМЕНТІВ": Курсова робота з кафедри документознавства СХІДНОУКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ім. В.І. ДАЛЯ

4 коментарі:

  1. Це дрібниці, якась курсова робота... А як вам такі "шедеври": "Ялина Греко" та "Бенджамін геть Блок"? http://www.istpravda.com.ua/articles/2011/10/31/59752/

    ВідповістиВидалити
  2. Дайте Гуглу час, і таких прикторстей не буде :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будуть. Принаймні допоки серед українських студентів, яким заради власного дослідження ліньки зазирнути хоча б в джерела... Або хай в дипломах про вищу освіту приписують "Пише і читає за допомогою Google/ Навички мислення відсутні".

      Видалити
  3. Це війна де махлюють обидві сторони. Викладачі не завжди розуміють свій предмет, а студенти... не завжди розуміють навіщо їм це.
    Зараз зустрічаю своїх викладачів. Їм приємно що я був їх студентом, мені що в мене викладали такі люди, але чи всі заліки я здав чесно, без списування і махінацій?

    ВідповістиВидалити